Nuottipalvelu

Sulasol on merkittävä suomalainen kuoromusiikin kustantaja. Monet Sulasolin kustantamat nuotit ja kirjat ovat vakiinnuttaneet asemansa keskeisenä osana suomalaista kuorokirjallisuutta. Sulasol välittää asiantuntevasti, nopeasti ja edullisesti kaikkien kustantajien kuoro- ja orkesterimateriaalia. Sulasolissa on maan kattavin kuoromusiikin kirjasto ja myymälä.

Nuottipalvelutoiminnan juuret ulottuvat aina vuoteen 1922, jolloin Kuoroliiton perustavassa kokouksessa hyväksyttiin liiton säännöt, joista viisi liittyi kustannustoimintaan. Liitto julkaisi kuoro-ohjelmistoa, lähinnä yksittäisiä nuotteja 1920-luvun alkupuolella ensisijaisesti laulujuhlia varten. Liiton kustannusluettelon ensimmäinen vihko, Lauluohjelmistoa sekakuorolle, ilmestyi 1950-luvulla Heikki Klemetin toimittamana.

Omien kustanteiden ohella Sulasol vastaa myös Suomen Laulun, Ylioppilaskunnan Laulajien, Wiipurilaisen Osakunnan Laulajien, Mieskuoro Sirkkojen, Polyteknikkojen Kuoron, Tactus Oy:n, Kalervo Hämäläisen, Uusinta Oy:n ja Kirkon keskusrahaston kustanteiden myynnistä. Lisäksi Sulasol tekee tiivistä yhteistyötä Fennica Gehrman Oy:n ja F-kustannus Oy:n kanssa.

Myös ulkomaisen nuottimateriaalin välitys on vilkasta. Sulasolilla on vakiintunut asema vakavasti otettavana kansainvälisenä kustantajana. Sulasol vierailee aktiivisesti myös erilaisissa nuottinäyttelyissä ympäri maailmaa; Sulasolin nuotteihin on voinut törmätä niin Frankfurtissa, Japanissa kuin Tampereen Sävelessäkin.

Sulasol hallinnoi myös suomalaisten musiikkikustantajien yhdessä perustamaa Kuorokerhoa, jossa kahdesti vuodessa jäsenille lähetetään ilmestyneet suomalaiset kuoronuottiuutuudet puoleen hintaan. Kuorokerhossa on yli 170 jäsentä pääosin Suomesta, mutta myös esim. Ruotsista, USA:sta ja Australiasta

Tutustu nuottikauppaan.