Huomionosoitukset

Sulasol, sen erikoisliitot ja piirit muistavat jäseniään ja muita sidostahojaan erilaisin huomionosoituksin. Sulasolilla, sen erikoisliitoilla ja piireillä, on omat huomionosoitusjärjestelmänsä ja myöntämissääntönsä.

Kun jäsenyhdistys päättää hakea huomionosoitusta henkilölle, joka ei ole ennen saanut minkäänlaisia merkkejä, olisi suositeltavaa kääntyä ensin oman piirin tai erikoisliiton puoleen.

Piireiltä ja erikoisliitoilta löytyy erilaisia aikaan (esim. 10 vuotta yhdistyksessä mukana olleille) tai saavutuksiin perustuvia ansiomerkkejä. Merkit vaihtelevat piireittäin ja liitoittain. Osalta erikoisliitoista löytyy tietoa merkeistä heidän verkkosivuiltaan. Paras tapa saada tieto piirien ja erikoisliittojen huomionosoituksista on ottaa heihin suoraan yhteyttä.

Sulasolin keskusjärjestö jakaa myös erilaisia huomionosoituksia. Lisätietoa keskusliiton merkeistä voi lukea merkkiohjesäännöstä (pdf).

Lisäksi Sulasol ja sen erikoisliitot myyvät jäsenmerkkejä, joita voivat ostaa kaikki liittoon kuuluvat jäsenet.

Merkkien kantojärjestys

1. Sulasol: valtakunnallisen keskusjärjestön merkit ylinnä
2. Erikoisliitto: oman liiton kultainen tai hopeinen ansio-/kunniamerkki 
3. Sulasol-piiri: piirin ansiomerkki
4. Laulaja- ja suoritusmerkit: johtajan tai laulajan toimintavuosiin perustuvat merkit, ja niiden alle suoritusmerkit
5. Oma kuoro: oman kuoron merkki alinna

HUOM! Jäsenmerkkiä ei käytetä yhdessä kunnia- ja ansiomerkkien kanssa. Lisäksi korkein merkki syrjäyttää alemman, eli hopeinen merkki jää pois, jos henkilö on saanut kultaisen kunniamerkin.