Sulasolin palvelut jäsenille

Kustannustoiminta ja nuottipalvelu

Nuottimateriaalin tuottaminen ja välittäminen on ollut Sulasolin perustehtäviä alusta alkaen. Sulasol on tätä nykyä maan aktiivisin kuoromusiikin kustantaja. Toinen nuottipuolen tärkeä osa on nuottivälitys. Sulasolissa on maan paras valikoima sekä suomalaisia että ulkomaisia kuoronuotteja. Tilauksesta toimitetaan myös muuta nuottimateriaalia.

Sulasolin jäsenet saavat alennusta nuottikaupasta ostaessaan yli 10 kappaletta samaa nuottia.
11-20 kpl 10 % alennus
21-30 kpl 20 % alennus (vain Sulasolin kustantamista nuoteista)
31-40 kpl 30 % alennus (vain Sulasolin kustantamista nuoteista)
41- kpl 40 % alennus (vain Sulasolin kustantamista nuoteista)

Kokoelmista alennus on 10 %, kun kirjoja ostaa yli 10 kpl.

Ellei ehdi Helsinkiin nuotteja selaamaan, yksi hyvä vaihtoehto on liittyä Kuorokerhoon. Kerhon jäsenet saavat kaksi kertaa vuodessa tärkeimpien kustantajien nuottiuutuudet puoleen hintaan. Nuotteja voi tilata suoraan Sulasolin verkkokaupasta.

Viestintä

Sulasol-lehti ilmestyy ja kannetaan kotiin Sulasolin jäsenille neljä kertaa vuodessa. Lehden tekee merkittäväksi juuri se, että se tavoittaa jokaisen soittajan ja laulajan. Lehti tarjoaa tietoa, ajatuksia, ajankohtaisia tapahtumia ja mahdollisuuden sanoa sanansa. Järjestöosa palvelee erikoisliittojen ja piirien tiedotuskanavana, kun taas Kuorot ja orkesterit -osio kertoo jäsenyhdistysten toiminnasta.

Runsaasti tietoa löytyy myös Sulasolin verkkosivuilta. Uutiset, tapahtuma- ja konserttikalenteri pitävät tietoisena mitä tapahtuu ja missä. Jokaisella erikoisliitolla ja myös muutamalla piirillä on omat sivunsa.

Näkyvyyttä omalle yhdistykselle

Sulasol tuo jäsenilleen erilaisia mahdollisuuksia kertoa toiminnastaan. Tulevien konserttien ja tapahtumien ilmoitukset saa ilmaiseksi sekä verkkosivujen että Sulasol-lehden konserttikalenteriin. Kuoro tai orkesteri voi kirjoittaa lehteen myös lyhyitä juttuja matkoistaan tai muista merkkitapahtumista.

Kuorojen ja orkesterien verkkosivut voidaan linkittää Sulasolin sivuille. Jos linkki puuttuu, voi omien sivujen osoitteen ilmoittaa osoitteeseen . Mikäli omia sivuja ei vielä löydy, Sulasol tarjoaa jäsenilleen edullisen mahdollisuuden toteuttaa verkkosivut Yhdistysavaimen työkalulla.

Asiantuntemus

Sulasolin keskustoimisto tarjoaa yhden puhelinsoiton päässä olevaa monen alan asiantuntemusta. Saatavilla on tarjontaa ohjelmistoneuvonnasta yhdistyslakitietouteen, kansainvälisistä tapahtumaluetteloista asiantunteviin arvosteluihin. Toimiston työntekijät vastaavat mielellään kaikkiin kysymyksiin.

Laulu- ja Soittojuhlat

Sulasol järjestää kerran viidessä vuodessa valtakunnalliset musiikkijuhlat, jotka kokoavat sulasolilaiset yhteen konsertteineen, kilpailuineen ja yhteisesiintymisineen. Seuraavat Laulu- ja Soittojuhlat järjestetään 12.–14.5.2017 Hämeenlinnassa.

Muut tapahtumat

Sulasolin järjestämistä tapahtumista löytyy valittavaa kaikille. Erikoisliitot ja jotkut piirit järjestävät jäsenilleen pienyhtyekilpailuita, yhteiskonsertteja, koulutuksia, Laulun ja soiton päivän tapahtumia ja yhteislaulutilaisuuksia.

Esimerkiksi Nuorten Kuoroliitto järjestää säännöllisesti muutaman vuoden välein jäsenilleen kansainvälistä Sympaatti-festivaalia sekä Nuorten Kuoropäiviä. Soitinmusiikkiliitto taas on aktiivisesti mukana vuosittaisilla Puhallinpäivillä.

Tapahtumista löytyy lisätietoa verkkosivujen tapahtumakalenterista ja Sulasol-lehdestä.

Koulutus

Sulasol on myös merkittävä koulutusvoima. Sulasolin erikoisliitot ja piirit järjestävät säännöllisiä valtakunnallisia ja alueellisia koulutustapahtumia, joista osa on suunnattu laulajille tai soittajille, osa kuoronjohtajille ja kapellimestareille sekä osa yhdistysten vastuuhenkilöille.

Esimerkiksi Soitinmusiikkiliitto järjestää vuosittain Lohjan ja Raudaskylän musiikkileirit, jonne Sulasolin jäsenet pääsevät alennuksella.

Valtaosa keskusliiton koulutuspanoksesta on epäsuoraa eli vaikuttamista koulutusta antaviin tahoihin ja koulutustoiminnan koordinointia. Keskusliitto koordinoi myös vuosittain tammikuussa järjestettävää kuoronjohtajien koulutusta.

Kansainväliset yhteydet

Sulasolin jäsenyydet useissa pohjoismaisissa ja kansainvälisissä järjestöissä ovat avanneet suomalaisille laulajille ja soittajille ovet lauluun ja soittoon maailman turuilla ja toreilla. Mahdollisuuksia on tätä nykyä runsaasti, voi laulaa Maailman Nuorisokuorossa, voi olla huippujohtajien johdettavana Nordklangissa, voi soittaa NMU:n kansainvälisellä orkesterileirillä tai vaikkapa osallistua kuoronjohtajien maailmansymposiumiin. Tietoa vaihtoehdoista löytyy Sulasolin nettisivuilta, toimistosta ja Sulasol-lehdestä.

Huomionosoitukset

Sulasolin jäsenet voivat hakea Sulasolilta, sen erikoisliitoilta ja piiriltä erilaisia ansiomerkkejä jäsentensä muistamiseksi. Ansiomerkeillä voi muistaa mm. pitkään kuorossa tai orkesterissa mukana olleita tai toiminnassa erityisesti aktivoituneita jäseniä. Jokainen Sulasolin jäsen voi lisäksi ostaa itselleen Sulasolin jäsenmerkin. Lisätietoja ansiomerkeistä voi kysyä Sulasolilta.

Rahallinen tuki

Sulasol on Opintokeskus Siviksen (ent. Opintotoiminnan Keskusliitto) jäsen, minkä johdosta Sulasolin jäsenten on mahdollista hakea OK:lta rahallista tukea toimintaansa. Esim. viikonloppuleireille voi hakea korkeampaa opintojakson tukea (21-24 e/tunti). Opintoryhmätukea (3-5 e/tunti) voi taas hakea mm. viikoittaisiin harjoituksiin. Lue lisää.

Lisäksi Sulasol ja jotkut sen erikoisliitoista myöntävät lähinnä kuoron- tai orkesterinjohtajille stipendejä palkintona ansiokkaasta toiminnasta.

Edunvalvonta

Sulasolin merkittävä tehtävä on valvoa jäsenistönsä ja koko harrastajamusiikkikentän etuja ja kehittää ja parantaa niiden toimintamahdollisuuksia. Edunvalvonta on pääosin taustavaikuttamista, istumista kymmenissä työryhmissä ja komiteoissa. Vaikka työ on näkymätöntä, sen tulokset voivat olla hyvinkin näkyviä, sillä 350 yhdistyksen liitolla, jolla on jäsenenään yli 12 000 laulajaa ja soittajaa, on huomattavasti painoarvoa.

Yhteistyösopimukset

Sulasol-jäsenyys tuo mukanaan myös jäsenyyden Suomen Hostellijärjestössä. Oma jäsenkortti on löydettävissä vuoden ensimmäisen Sulasol-lehden takakannesta. Jäsenyys antaa merkittäviä alennuksia kaikissa retkeilymajoissa. Lue lisää.

Sulasol on tehnyt myös sopimuksen Smartum Oy:n kanssa, jonka mukaan Sulasolin jäsenyhdistykset saavat liittyä Kulttuuriseteliverkostoon ilman liittymismaksua (normaalisti 85 euroa). Lue lisää.

Sulasolin ja Kaleva Travelin yhteistyön tavoitteena on helpottaa Sulasolin yhdistysten matkajärjestelyjä, tarjota tasokasta palvelua sekä kilpailukykyisiä hintoja. Lue lisää.