Uutiset

25.11.2014
Pacius-palkinto Helsingin yliopiston musiikkiseuran kamarikuorolle

Helsingin yliopiston vuoden 2014 Pacius-palkinto on myönnetty Helsingin yliopiston musiikkiseuran kamarikuorolle ansiokkaasta toiminnasta yliopiston musiikkielämässä. 4 000 euron suuruinen palkinto luovutettiin kuorolle sen 20-vuotisjuhlakonsertin yhteydessä 23.11. Helsingissä.

Helsingin yliopiston musiikkiseuran kamarikuoro on noin 25-henkinen sekakuoro, johon kuuluu Helsingin yliopiston opiskelijoita ja henkilökuntaa sekä muita kuoromusiikin ystäviä. Kuoron johtajana on toiminut vuodesta 2013 Kati Pirttimaa.

Kuoron toimintaan kuuluu muun muassa osallistuminen Helsingin yliopiston musiikkiseuran oopperatuotantoihin. Kuoro on omien kevät- ja syyskonserttiensa lisäksi vienyt kuorolaulua yliopiston seinien ulkopuolelle.

Helsingin yliopisto jakaa vuosittain Pacius-palkinnon henkilölle tai yhteisölle, joka on merkittävällä tavalla edistänyt yliopiston musiikkielämää. Palkinto korostaa luovan säveltaiteen pitkää historiallista perinnettä Helsingin yliopistossa sekä sen elävää harjoitusta nykyisinkin olennaisena osana yliopistoyhteisön omaa musiikkielämää.

Pacius-palkinto perustettiin vuonna 1991 yliopiston ensimmäisen musiikinopettajan, Fredrik Paciuksen, muistoksi. Pacius aloitti uransa Helsingissä vuonna 1835.


Muita uutisia