Uutiset

7.4.2016
Visa Yrjölä Kamarikuoro Kaamoksen johtajaksi

Kamarikuoro Kaamos on valinnut uudeksi taiteelliseksi johtajakseen Visa Yrjölän. Yrjölä aloittaa työnsä 1.8.2016 kuoron nykyisen johtajan ja perustajan Dani Jurisin siirtyessä uusiin tehtäviin ulkomaille.

Visa Yrjölä (s. 1992) on opiskellut kuoronjohtoa Sibelius-Akatemiassa vuodesta 2011. Hän on täydentänyt opintojaan osallistumalla mm. vuonna 2015 ensimmäisille Euroopan ammattikamarikuorojen verkoston Tenson järjestämille kuoronjohdon mestarikursseille työskennellen Cappella Amsterdamin, Helsingin kamarikuoron ja Alankomaiden kamarikuoron kanssa. Parhaillaan Yrjölä johtaa mm. palkittua Mieskuoro Eugaa. Vuoden 2013 Tampereen Sävelen kuorokatselmuksessa Visa Yrjölälle myönnettiin nuoren ja lupaavan johtajan erikoispalkinto.

Kamarikuoro Kaamos perustettiin vuonna 2007 ja sen riveissä laulaa nykyään noin 30 kuorolaista. Vuoden 2011 Tampereen Sävelen kuorokatselmuksessa kuoro palkittiin parhaana kuorona kolmella kultaleimalla ja Grand Prix -palkinnolla. Kamarikuoro Kaamos on kantaesittänyt useiden suomalaisten nykysäveltäjien teoksia. Kuoro julkaisi ensimmäisen levynsä “Valossa” vuonna 2012 ja joululevyn “Pyhä Yö” vuonna 2014.


Muita uutisia